Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

POSEIDON VID DATORN

Poseidon stirrar stum bredvid min dator,
en souvenir från Greklands varma vågor,
en sedan länge drunknad informator
med anakrona svar på dagens frågor.

Informationsteknik, tangentbordsrader,
ikoner och symboler, tidens gudar,
känns långt från Afrodites eskapader
eller heroernas i panterhudar.

Ej längre har najader och tritoner
förklaringar att ge på livets mening.
Apollons lyra ligger tom på toner

 i dagens postmoderna tidsförsening.
Olympen duger blott att dekorera
turistens hem i dataålderns era.




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 149 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-12-26 15:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP