Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Rimmat ode på blankvers


TILL TRÅKIGHETEN

O, Tråkighet, så fjärran från allt roligt,
så långt från festens glam och från allt soligt,
jag hälsar Dig med mina suckar sista,
Du tysta långsamhet, Du sysslolösa, trista,
händelselösa, tomma tid! Din styrka
är tom och ödslig som en landsortskyrka,
som smaken i ett billigt matpaket,
som resten av en utbrunnen raket.
O, Tråkighet, vad meningslöst att rimma
på Dig i denna gråa, torra timma!




Bunden vers (Annat versmått) av Ulf Carlsson VIP
Läst 143 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-12-26 16:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP