Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Svensk flyktingpolemik


TILL DE FLYENDE

Som flyktens fåglar styr de kurs mot livet,

till landet med den trygga skogens fred.

De flyger fritt. Jag fladdrar ömkligt med

i tankens flykt, i självupptagen frihet.

 

De flyr från våldets härskarmakt och svärta.

Jag sitter tyst, betraktar deras vingar,

en flock av dun som himlens tyngd betvingar

som stygn i obarmhärtighetens hjärta.

 

Som fågelfria rymmer de från skräcken.

Jag sitter instängd med min trygga smärta

och tolkar deras flykt med skrivna tecken.

 

Det flammar i de blåa, gula vecken.

De flockas i de vinterkala träden.

Jag sitter fången här med mina kväden.




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 1412 gånger och applåderad av 13 personer
Utvald text
Publicerad 2018-12-26 16:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP