Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Poeternas himmel

jag måste prestera
allt vad jag kan
skriva mera och mera
och jag höjer ribban

det är givande att skapa
men hur pallar jag för trycket?
hur undviker jag att gapa
efter för mycket?

skriva poesi
om det nu är så fint?
behöver jag terapi?
eller mera absint?

hur fortsätter jag klättra?
det är ett hamsterhjul
jag måste hela tiden förbättra
mig – är det ens längre kul?

hjulet snurrar
och jag springer
hur länge är det kvar
tills kyrkklockorna ringer?

för min jordfästning
efter min sista strid
vilken påfrestning –
får jag i ens graven frid?

eller hamnar jag i poeternas himmel?
ur askan i elden, en riktig jävla
samling skalder där, ett ofattbart vimmel
och med dem får jag där i evig tid tävla




Bunden vers (Rim) av Tomas Karlsson VIP
Läst 293 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-12-26 20:11



Bookmark and Share


  Språk, hjärna!
:D
2018-12-26

  Larz Gustafsson VIP
Det finns bara en himmel och dit kommer bara pånyttfödda, vare sig de är poeter eller ej.
2018-12-26
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP