Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SONETTEN

Låt inte dig bedragas av sonetten!
Dess välljud luras, formen är ett sken.
Den står som storken på ett vingligt ben.
Den håller fläsket innanför korsetten.

Hos Shakespeare, Henrikson, Forssell och Tage
finns skönheten och polemiken med.
Sonetten är sin egen lyckas smed,
som mitt i versens bundna språng har mage

att sol- och våra, låtsas hoppa hage,
när vintervädret kallt och grått och trist
får diktaren att fälla upp sin krage.

Nej, utsätt du sonetten för attacker
och kritisera både fördelar och brist,
för den är inte alltid sann -men vacker!




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 146 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-12-26 20:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP