Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Döden och kärleken i ett andetag

 

nu kommer vårregnen och stämmer in i din sorg. din kärlek spränger och gnistrar inom dej. din längtan och saknad är en smärta som du inte trodde var möjlig. du går med solglasögon i hällregnen och gråter. sorgen är varmt strömmande blixtrande klarsyn, och du går djupt in i skogen och skriker. du vill dö. och få komma till honom. du vaknar mitt i natten i skogen där du ligger i mossan. du fryser, men det finns ingen att ringa. inte på dagarna heller. det är Gud och du nu. ensamheten är underbart befriande, och samtidigt så skrämmande iskall. hjärtat som dunkar dunkar. men du har två katter i alla fall, som älskar dej. din älskade är här hos dej, det vet du ju. döden kan inte skilja er åt. mascaran rinner åt alla håll. du har just ingen vän nu för tiden. du har dej själv.
till skillnad från så många andra som har tappat bort sig själva.
du går och sjunger i skogen, dina egna sånger som ingen ännu har hört. vårregnen stämmer in i din sorg. sorgen är varmt strömmande blixtrande klarsyn. uppror.
döden och kärleken i ett andetag. katterna, poesin och Gud.

 
 



Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 205 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-12-26 21:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP