Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SJÖSKRIVARVALS

Så skriver bästa poeter
de röjer sitt inre och ler
de ger oss blommande vyer
från sitt eget hjärtas kvarter
de drömmer om kommande rader
om bävande smäktande ord
följ, sa han bara så glader
strax är vi ju alla ombord!

Vi följer hans färd, när han rundar
i flygande skrivarvals
vi tänker nu alla, vad stundar
med arm runt om skrivarens hals;
vi böjer, vår hjässa och undrar
med upphöjt ögonbryn
när skrivmaskin så mäktigt dundrar
åskar det i skrivarmenyn?

Här dansar ju svajiga toner
på min egen så ordstänkta redd!
Vi rodnande darrande bävar
bedåras, med nyord försedd!
Vi ler, vår poet han ju strävar
få det just som han vill
han suckar, höjer sen upp nävar
ligger sen väntande still...













Övriga genrer av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 189 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-12-27 08:10



Bookmark and Share


  ULJO
Skulle vilja höra den sjungas
2018-12-27

  lodjuret/seglare VIP
På minner om nå gott, sådant till du fått, rimmande glädjs kajuta, på sjunde havets krängande skuta, lovar i solsken väder du rått...
2018-12-27

    ej medlem längre
smäktande ord var ju någon smekning flikmässigt sen så var det över, suckar.
2018-12-27
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt