Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jular som flytt, tid som gått


Ensam
Vid ett
Bord med
En rutig duk
Julsånger
Dovt i högtalaren
Folk passerar förbi
Tankar
Om flydda jular
I en annan tid
Kommer till mig
Vemodet och
Saknaden griper tag
Smaken av min
Dryck skänker
Impulser och momentana deja vu upplevelser
Jag skakar inte av
Mig dessa lätt deprimerade
Känslolägen vilket jag borde
Tvärtom
Jag omfamnar dem
Ger dem spelrum
Låter de dansa fritt
Jag borde gå
Men sitter
Kvar
Vad spelar några minuter av stillhet och eftertanke för roll?
Är jag betjänt av dessa reflektioner?
Blir jag klokare?
Eller bara äldre?




Fri vers (Fri form) av Boneyfrank VIP
Läst 170 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-12-27 08:58



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Ja, känslorna har ofta tendens att pejla
andra tider än de man står i.
Inte minst i skrivarrollen.
2018-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Boneyfrank
Boneyfrank VIP