Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

2019

 

Gott nytt 2019 utan regering 

Utan karta och kompass

Blir det en fröjdefull navigering 

Med populistiska brass 

 

Gott nytt utträde 2019

Och ha en happy brexit 

Om du är en britton

Kan det kännas sexigt

 

Gott nytt 2019 alla japaner 

Valjakten kan nu börja

Kanske även veganer 

Vill med valfläsk kunna smörja

 

Gott nytt orwellskt 2019 önskar vi dig

Köp kinesiskt, du, får 

Gratis avlyssning från Huawei 

Vart du än går 

 

Gott nytt 2019 alla barn i förvar

Med era små liv kan ni få betala 

Den som spar han har, eller hur

 Hur grym får man va' på en skala?

 

Gott nytt förnekande 2019 med orkaner

Nya tsunamin och bränder 

Drabbar ändå inte rika amerikaner

De klarar sig oavsett vad som händer  

 

Gott nytt 2019 med nya protester 

Ta på dig en gul väst, gå ut och gapa

De ska få hela kakan och vi får rester

Enbart på ytan tillåts vi skrapa 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Onomatoprofet VIP
Läst 241 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-12-27 18:53



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Bra skriftat och rimmat, om ett sorgligt tillstånd, både i Sverige och världen.
2018-12-27
  > Nästa text
< Föregående

Onomatoprofet
Onomatoprofet VIP