Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Genom vinden

Ditt hår möter brisen
virvlar av beröring
luftigt och lätt
smeks dina lockar
och får dig att må bra
friheten du känner
av vindarnas fart
en underbar rörelse
varm av kärlek
en känsla du vill ha

Fågeln möter vinden
luft under vingen
styr utan föraning
seglats bland molnen
mot friheten det bär
draken utan sin lina
av papper och neonfärg
tar samma vägar
mot kärlekens öden
i en fri atmosfär

Sädesfälten vajar
av vindarnas framfart
gungar under solen
ger liv till yster själ
och mat på bordet
vind är öppet landskap
där människor bor
ger energi och näring
manar till försoning
och det skrivna ordet

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 439 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-01-30 12:17



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Jätte fint skrivit!
2019-01-31

  Sommarina VIP
Vackert. Många bilder i din fina text.
2019-01-31

  Maria Sundelin VIP
Ger sommarkänsla
2019-01-31

  StinaJ VIP
Vackert.
2019-01-30

  StinaJ VIP
Vackert.
2019-01-30

  Stanley Rydell
Rörelse och beröring i sinnlig och bildlig bemärkelse. Ordens väg mot försoning, frihet och kärlek
2019-01-30

  Ewa-Britt Nilson VIP
Vinden anses
vara gratis AC
för oss alla, bara
för dess godhet
falla, palla! Med
Din vers vidare
kan sen vinden
för andra tralla!
2019-01-30

    Elisabeth Nilsson VIP
Strålande diktat om vinden, som ofta inspirerar till poesi!
2019-01-30

  Anya VIP
Håller med i tidigare kommentar, tycker texten är vacker, särskilt sista strofen.
2019-01-30

    ej medlem längre
Fint, speciellt finalen. :-)
2019-01-30

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om vindarnas betydelse i olika sammanhang!
2019-01-30

  Feliaxel VIP
Fint
2019-01-30
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO