Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ATT DISKA

Jag diskar som en del av middagsmålet.
Runt klockan fem begynner min rutin.
Jag fyller diskmaskinen med porslin
och annat som kan rymmas och som tål ´et.

Allt annat diskas som man fordom gjorde ´t;
med händerna. Det sköljs och staplas opp
till tork. Där samsas mormors spröda kopp
med grytorna av järn från middagsbordet.

Att diska ger en stund till eftertanke,
en bild av livets lopp, ett reningsbad.
Liksom det gör den andligt trötte glad,

är diskning nyttigt för den kroppsligt kranke.
Jag diskar därför som en terapi
som läker kroppen och gör själen fri!




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 207 gånger
Publicerad 2018-12-27 18:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP