Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VERKLIGHETENS HÅRDA BAND

Mig trycker verkligheten lika hårt som Erik
Johan Stagnelius, som dock var mer idérik
i diktningen om livets grymma kval.
Jag knorrar enklare i dagens jämmerdal.

Det är nå´t sjukt och snedvridet i tiden.
Lång bort har svunnit oskulden och friden
som Lenngren minns den, den som var i går.
Som Lagerkvist och ensam utan spår

vill också jag till andra världar vandra.
Det hjälper föga kritisera, klandra,
det skitiga och skeva tycks förbliva.

För mig blir verkligheten underbar
om jag, befriad ifrån kedjan tar
som Erik Johan tiden till att skriva!




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 188 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-12-27 18:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP