Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
nio ord per replik - mellan några av Uranus & Neptunus månar (hur de månde vore) varav hittills trenne bland utvalda nio figurerar


neptUranorna (en månolog) scen 1

 

 

Juliet

- Nu är julen slut igen och jag längtar ut...!

 

Umbriel

- Undrar vad som dväljs bortom berget i skummaste ljus...?

 

Nereid

- Ni anar redan liv av varmaste skönhet under isen...?!

 

Juliet

- Inget vi fått biljetter till ännu... kommer räven gå?

 

Umbriel

- Blott om mitt barnbarn Ariel blåser... vågor vårliga först!

 

Nereid

- Ur smärtsamt arbete skapas frid... då dyker björnarna upp?!

 

Juliet

- Jag vill lättare... virvla snö längs gärdesgården djärvaste osett!

 

Umbriel

- Snart magnetfält smälter...  liksom gumman grävde sina egna kratrar?

 

Nereid

- Nästa frälsare nalkas... nio månvarv innan evighetens teater föds?!

 

 

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 224 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-12-27 22:44



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Du är månne helt rätt ute :-) Uranus spökar på nytt i mitt medvetande...

Och i jämförelse med månens inringade mönster blir dess unika hopp en paradoxal relation. Jag har visserligen ganska supersvårt för förändringar, särskilt random shifting. Samtidigt som överraskande originalitet tycks vara något väsentligt hos min personlighet.

Ingen aning iofs huruvida alla månar (eller vilka) skulle få liknande astrologisk innebörd som våran jordiska måne...?

Räcker emellertid gott som huvudbry redan det faktum att Shakespeares rollfigurer fått ge namn åt just Uranusmånarna, medan övriga planeters månar baseras mest på grekisk/romersk mytologi?!

Om jag kommer gräva vidare i detta upplägg, så tvingas jag nog ta ställning även till Shakespeares universum, varur jag blott är bekant med en bråkdel.
2018-12-29

  Nanna X
Dialog mellan månar var ju ett sannerligen originellt uppslag, kan det vara Uranus inflytande tro? "Hittills" i ingressen antyder en fortsättning?
2018-12-28
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP