Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

För att de skulle sakna henne

Kanske var det därför hon slängde glas i golvet , smällde i dörrarna grät högljutt

De stod i dörröppningen och höll om varandra
tittade på henne med förfärade blickar.

Kanske var det därför. För att de skulle se

Men de stod där och höll om varandra
Skyddade varandra

Hon smällde igen dörren
Sa inte hejdå



Lite senare satt hon vid hållplatsen med sin resväska
Det var mörkt. Det var kallt
Ingen människa syntes till

Det var en stjärnbeströdd ensamhet i luften
som blinkade och gnistrade

hon kände sig utslängd
i rymden

till någon avlägsen himlakropp

till kanske bara döda stjärnors återsken


Hon hade så gärna velat se någon tår

Iallafall lite vått i ögonen på dem




Fri vers av bittemi VIP
Läst 314 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-12-29 15:13



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Mycket berörande...
2019-01-05

    ej medlem längre
Jättefin skildring av att vara den som blir utan och utanför. Gillar särskilt

"Det var en stjärnbeströdd ensamhet i luften
som blinkade och gnistrade"

Det är inspirerande att läsa en så bra text!


2018-12-31

    Elisabeth Nilsson VIP
Två människor, sammanslutna med varandra, släpper inte in någon annan. Tragiskt och mycket bra diktat.
2018-12-30

  Änglaögon
Vackert smärtsamt.
2018-12-29

  Hestia VIP
Vacker och skärande. Fin bild av ensamheten.
2018-12-29
  > Nästa text
< Föregående

bittemi
bittemi VIP