Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Självironisk vinkling.


NUMERA

Numera skyr jag småbråk och konflikter
och undviker att vara den jag var
som provocerande i yngre dar.
Numera har jag nog med mina dikter.

Numera har jag små framtidsutsikter
att bli en riktig samhällsdebattör.
Jag måste tänka att jag ändå bör
beräkna bättre rymder, mått och vikter

numera på de åsikter jag bär
om religion, moral och politik
och ämnen som är kontroversiella.

Numera hör jag till de tysta, snälla
som ägnar tidens gång till poetik
och sällan ens en fluga gör förnär!




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 234 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-12-28 15:49



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fin sonett! Ja det är nog bättre att ägna sig åt poetik än politik!
2018-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP