Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett av Shakespeares populärare dramer är det om kung Lear.


Kung Lear om vintern



Medan juleljus tänds
bortom mitt hus och förstånd

lägger december
mörka mantlar
över mina misstrogna axlar

och kröner mig hånfullt
med enstaka stjärnor till krona
och månen som vittne
om vintern

Så ter sig mitt rikes rikedom
i sin fattigdom
där önskan och dröm
är allt
och en ynkedom.












Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 359 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-12-28 16:14



Bookmark and Share


  Gunnel Eriksson VIP
Första strofen gillar jag verkligen.
Den är innehållsrik och mångtydig.
Bra komposition i övrigt också.
2018-12-30

  Staffan Nilsson

King Lear är dramat om pappa.
Fader Lear, självklara ledare, som likt en Trump lever av smicker.
Hans dotter Cordelia som frigör sig - men älskar sin far - stöts bort.
Smickrarna skapar kaos och katastrof.
Detta kunde vara kung Lears sista ord - om han haft förståndet kvar:
"Så ter sig mitt rikes rikedom
i sin fattigdom
där önskan och dröm
är allt
och en ynkedom"

2018-12-29

    ej medlem längre
Strålande skaldat. Ömkedom? :-)
2018-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP