Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VARMA ORD

Jag letar efter varma ord
i vintermörkrets kalla nord,
på ord som smakar sol och ljus
att sprida över jordens grus.

Jag letar ord som sommaräng
och fjädermoln och blomstersäng
men söker även ord för fred
att sänka över jorden ned.

Jag samlar i mitt ordförråd
på vänlighet, på omsorg, nåd,
på ord med evighetens doft
för andens liv och kroppens stoft.

Mot mörker, kyla, orostid
jag hittar enkla ordet frid.
Lyrik ock konst och skön musik
finns med, förstås - och himmelrik!

Utvalda ord för ärlighet,
för sanning liksom härlighet
och ord för kärlek, tro och hopp
som inte blekts, jag plockar opp.

Jag lägger varsamt i min korg
till sist det vackra ordet sorg.
Så går jag vidare med ord,
som värmer på vår kalla jord.




Bunden vers (Rim) av Ulf Carlsson VIP
Läst 196 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-12-28 18:18



Bookmark and Share


  Nic
Vilka fina rader:

"på ord med evighetens doft
för andens liv och kroppens stoft. "
Vackert!
2018-12-31

  Lena K Nilsson VIP
Fint!
2018-12-31

  mare VIP
Så fint skrivet
den här vill jag spara
2018-12-31

  Syrran77
Verkligen värmande diktat!
2018-12-28

  Änglaögon
Vackert, gillas!
2018-12-28

  Johan Strömstedt
Dina varma och kärleksfulla ord skrivna
utifrån vad du fann i din korgvärmer.
Kan du inte åka till riksdagshuset i början på januari. stå där med din korg fylld med små färgglada lappar och dela ut till våra partigubbar och partitanter.
Utan samförstånd och ibland små eftergifter så blir framtiden tung och svår. Men med dina texter tror jag på ett bättre år.
2018-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP