Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Tacksamhet och förväntan inför det nya året, att lämna och att möta.


Möte vid en dikesren

Händer nuddar vid det nya året.
Med förväntan ljusnar dagen
omfamnar
skuldror av tacksamhet.
Det kommer ännu dagar
nya, oskrivna dagar.

Barnaglädjen
Allt som fanns var sommaren
och en ljummen sunnanvind
som smekte bort all min ängslan.
Du rörde vid junihimlen
och jag försökte fånga glittret
i dina varma ögon.

Efter regnet
vandrar jag bland fotografierna.
Sorgens fjäril lyfter
sin vinge från min axel.
Vid en dikesren
ser jag vildblommorna spira.
Mina händer nuddar vid det nya året
och jag möter din bild
i skrattgroparnas mjuka rundning.

COPYRIGHT text och bild // Änglaögon




Fri vers av Änglaögon
Läst 427 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2018-12-28 18:33



Bookmark and Share


  Anya VIP
Tack! du får mig att tänka på ett annat sätt på nyåret. Med glädje. Kommer minnas dina ord.
2019-01-06

  bittemi VIP
Å så vackert du skriver!
2018-12-29

  Chawa VIP
Mycket vacker och ömsint poesi - fylld av visdom, vördnad och acceptans!
2018-12-29

  alvan
En varmljuvlig text... fint!
2018-12-29

  Kungskobran VIP
Fint
2018-12-29

  ULJO
Så bra
2018-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Änglaögon
Änglaögon