Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Helt påhittat av mig.


Byskvaller!

Det brann i det gamla huset, brandkåren var där och släckte.
Pratet gick i byn, allt som hände i det vardagliga pratades det om.
Signe hade inte ens fått av sig papiljotterna, så hon knöt en klut runt håret och rusade iväg. Äntligen händer det någonting ropade hon till grannfrun Stina.

Många hade samlats utan för huset, elden hade tagit fart fönsterrutorna exploderade. De församlade viskade sinsemellan om orsaken till branden.

Ambulansen åkte iväg med tjutande sirener.
De hade lagt honom på en bår.

Ja, ja sa Signe han var ju alkoholist så det var väntat. Han rökte nog och somnade ifrån cigaretten. Var han vid liv, sa en av gubbarna som kallades för prinsen. Ingen svarade.

Nu kom Molin vinglande på sin cykel, det klirrade i kassen han hade på styret.
Han stannade bredvid samlingen av folk, kliade sig i skallen.
Molin torkade en tår ur ögonvrån och utbrast.... då är vi en mindre då!

Ingen brydde sig, de hade redan börjat dra sig hemåt.




Prosa (Kortnovell) av Ezmeralda VIP
Läst 177 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-12-30 16:04



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra förmedlat om människors olika beteende!
2019-01-03

  Larz Gustafsson VIP
https://www.youtube.com/watch?v=_NuOuTIqw2A

2018-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Ezmeralda
Ezmeralda VIP