Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den populära poeten

som en stilla jordbävning
stiger hon in på scenen
slår in den öppna dörren
hon känns som en kvävning

för oss vanliga dödliga
hur hon förtrollar publiken
med den ”suveräna” lyriken
vi spelar inte i samma liga

men vad är ett mått på kvalitet?
antalet följare, storleken på publiken,
tårarna som trillar, de hysteriska skriken?
popularitet är sällan lika med genialitet




Bunden vers (Rim) av Tomas Karlsson VIP
Läst 317 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-12-29 14:58



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Pekoralen ät det bästa jag vet
den ger känsla av samhörighet
och älskas av varje riktig poet.
Det bästa är att även publiken är med
lyssnar och njuter i fulla drag
dag efter dag,
på hjärta och smärta
längtan och trängtan
tröst i mitt bröst
evigheten och stjärnors ljus
i himmelskt sus.
Han får i kärlek vandra
publiken och poeten fann varandra




2018-12-29

  Larz Gustafsson VIP
Just det!
Värst är det där krystade estradpoeterna som alla låter lika tillgjorda och som om de vore bajsnödiga.
2018-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP