Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DEN VACKRASTE KÄRLEKSDIKTEN

Jag skall skriva den vackraste kärleksdikten
när mitt hjärta är aprilblått
av himmel och blänkande hav
och mina fötter ännu är bleka
av vinterns instängdhet.

Jag skall skriva den vackraste kärleksdikten
med lördagens mjuka ansiktsrynkor,
minnenas känsliga handflata
och mitt prästkrageleende
bland sorgens tistlar.

Jag skall skriva den vackraste kärleksdikten
innan frosten fångar min själ
och döden till slut överskuggar
min varma sommarblick
och lingonhand.




Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 412 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-12-29 15:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP