Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När hon höjer blicken

det är december och tårarna faller när hon tillåter

ingenstans är sorgen närmare än när hon låter tiden stanna en stund

som när brosket masseras några minuter i vardagens benpress

eller då hon motar bort jäkt genom att läsa i en paus på kvällen

 

ibland kommer hon på sig själv att med sänkt huvud låta ögonen tåras

då höjer hon blicken och möter dagen, tårarna till trots

 

och hon vet att hon senare ska blicka tillbaka på de här dagarna

och veta att hon tog sig igenom dem

 

redan innan hon blivit den erfarenheten rikare

 

© Birgitta Wäppling, 29 december 2018

 




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 356 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-12-29 21:55



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Fina poetiska ord om en svår period i livet.
2019-01-01

    ej medlem längre
Smärtsamt vackert.
2018-12-30
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP