Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Rekviem för död musik


Edgar Allan Paj


Hon röker nervöst i sin skinnpaj
Naglad i hörnet av inbillat ljus
Hungrig och feg som en slutgiltig vithaj
Fattig och retlig i andarnas hus

Det finns inga löften på vägen
Hjälp mig, min tunga är gul
Min oerhört ohörda tändstickesägen
Flyr ur mitt munhåleskjul

Narnia stänger imorgon
Dö, jag vill dö och det snabbt
Hon delar på mitten mitt livlösa ollon
Hon skrattar och säger nåt rappt

Sången dom spelar när momo förlorar
Ögat som öppnat ett sår i min sky
Handen som fingrar på lossade broar
Katten går vilse i väggarnas dy

I demokratins höga sal sa jag nej
Nej tack, det får inte vara såhär
Släpp ut mig, min själ har ihjäl mig
Hon får fan inte se mig sånhär







Fri vers (Fri form) av Joakim P Udd
Läst 391 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-12-30 05:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Joakim P Udd
Joakim P Udd