Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland när tystnaden är, så hörs ett annat språk.,


kan ni lyssna in det..?

Med vördnad,
och för att ni finns
här hos oss..

Så sa grisen,
välsigna oss för att
ni kan fylla er kropp
med köttet från oss
som slaktats för att ge liv.

-Måste vi vara här så länge,
frågade den unga grisen sin föderska.

-Nej, vår tid som gris är inte lång..

Se där kommer vår skapare.

Ja, nu är tiden inne att bli andhjälpare,
till de som välsignat vår födelse på jord.

Så ber vi för grisen,
den rosa, den söta,
den som älskar gyttja.

-Jag älskar att plaska omkring i leran, sa de äldre kvinnan.

-Ja, vi vet.

-Vi såg dig.

-Usch, hörde ni sågen?

-Ja, den fick dig sjuk.

"-Underbart!"
"-Bryt!"

(Under pausen sitter de och fikar..)

Vad ska vi göra sen?
Ta lite mera skinka.
Hm, vad gott det är.,kan ni lyssna in det..?

"-Dags att börja jobba, igen."

(Men vad jobbar vi med, egentligen.)




Några tycker nog den här texten är kontroversiell.
"-Jag tycker den går hem."




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Catherine Brandt VIP
Läst 211 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-12-30 14:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Catherine Brandt
Catherine Brandt VIP