Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till minne av Kurre. Ingår i diktsamlingen Som att gå sönder och stå kvar.


Riktiga människor

 

Hon är en sån
som lämnar hjärtformade pussavtryck på själen

Han är en sån
som blåser på sår andra inte förstår

Hon är en sån
som lägger kantareller
och karameller i gästens gom

Han är en sån
som slår ut en g-klav,
fyller rummet med ett gungade nothav

Hon har levande ljus i sina ögon
Tanken,
som en flygande matta mellan högt och lågt
orden i oordning ibland
som trafiken på Heathrow

berättelser bakom sina revben
tar pulsen på lyssnaren
lämnar vänskap i vissa fall
bakläxa i andra

Han torkar granatsplitter bakom brillorna,
förklarar krig mot försvunna fäder

höjer sitt glas,
önskar välgång åt alla som samhället låtit falla

bjuder på blues, en skön jammare 
i Gråbergs färgstarka hjärtkammare

 




Fri vers av KattenKin VIP
Läst 347 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2018-12-30 17:51



Bookmark and Share


  Anya VIP
Så vackert och ordrikt om en speciell person...tänker jag när jag läser. Du jobbar med så många fina ord:
* g-klav
* nothav
* flygande matta mellan högt och lågt
* berättelser bakom sina revben



2019-01-06

  DavidM VIP
Snygga, tänkvärda och välkomponerade rader.
2019-01-01

  Blomma-Stjärna VIP
mycket att njuta av i denna ordrika, varma och orginella poesi!
2018-12-31

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilken livsbejakande och alldeles underbar dikt, skriven med den stora originalitet, som är ditt signum!
2018-12-31

  Magdalena Eriksson VIP
Härligt
livsälskande och djup
hänger med och tycker om oss
han och hon
Du skriver så bra!
2018-12-31

  Kungskobran VIP
Fint dikt , en av dina bästa, fyllt med ikänkännande faktorer,
härliga vändningar, härliga ordval, hjärtformade pussavtryck på själen, underbart.
Bokmärkes
2018-12-31

    ej medlem längre
Vackra och varma själsegenskaper! Sådana människor är inte alltför vanliga tyvärr!
2018-12-31

    ej medlem längre
Älskar inledningen. <3 Tack för njutbar läsning.
2018-12-30

  gunnnar nylund VIP
Fina rader om medmänsklig förståelse.
2018-12-30

  Larz Gustafsson VIP
Fascinerande ordval.
2018-12-30
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP