Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blinka lilla stjärna

Blinka lilla stjärna jag ser dig där jag är
bredvid mig i gräset ligger mannen jag har kär
Här ligger vi och tittar på stjärnor som faller ner
på satelliter som rör sig och vad kan ja önska mer

Stjärnorna berättar om tider, dagar, år
om dagen som lekte och dagen som var svår
Solar långt borta, små prickar i rymden de är
och vi känner oss så små, men vi är fortfarande här

Brevid varandra hand i hand, vi drömmer oss bort
vi är så små, världen så stor och livet så kort
Varför tro att jorden snurrar runt mig och dig min vän
det är vi som snurrar me jorden igen och igen och igen

När allt kommer omkring, vi lever i ett universum
men i det stora universum så finns våra små rum
Där lever vi våra dagar, rör oss och är till
Men här och nu med dig står tiden alldeles still




Bunden vers (Rim) av Kerstin68
Läst 232 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-12-30 19:19



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Man reduceras till sanna och rätta proportioner när man ser upp mot stjärnhimlen.
"När jag ser din himmel, dina fingrars verk, månen och stjärnorna som du berett, vad är då en människa?", undrar psalmisten i psaltarpsalm 8.
2018-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Kerstin68
Kerstin68