Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det som inte skrivs glöms

Jag är så rädd
att jag ska tappa minnena
innan de blir nerskrivna
Bleknande lidanden
Ett budskap som aldrig når ut

Jag ser dig svagare nu
du bleknar bort
fast du en gång sken så klart
Ditt leende, ditt vansinne
Din orimliga glädje i misären

Jag lovade dig då
att jag skulle skriva om oss
Om allt som hände
den där varma sommaren i korridorerna
där bara galna och livströtta vistas

Men åren går
och inte en rad har det blivit
Det kommer att falla i glömska är jag rädd
Bli ett med allt det andra viktiga
som glömts som om det aldrig fanns




Fri vers (Fri form) av Leonina
Läst 144 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-12-30 20:52



Bookmark and Share


  Ulf D VIP
Om minne, glömska och vår egen historia kan vi ägna avhandlingar åt. I vår skriftliga kultur är detta viktigt med de nedskrivna orden och till vår stora glädje går det ju att skriv om dem, ty minnet är plastiskt, för känslan, känslorna gjorde djupare spår. M a o fortsätt, skriv. Bra text, glömde jag visst att skriva.
2018-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Leonina