Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


Fan är du rädd för. Allt negativt är inte negativt för en. Negativt kan vara positivt. Och allt positivt är inte positivt. Ibland blir det för mycket, och det är då det blir fel.


Du har skräck för känslor

Ledsen att spräcka ditt påklistrade leende. Karlssons klister håller inte i all evighet. Rynkornas läge och vinklar talar om att du har fastnat i ett läge. Känslokall trots (det stela och fakade) leendet. Du kan bara visa en känsla. De övriga är låsta långt in i ditt inre. Du har skräck för känslor och är styrd av andras möjliga reaktioner. Du är lärd i att plus är bättre än minus.

Men hallå du där. Plus och minus blir balans. Du saknar balansen och dansar balett på tå. Förvisso kräver tådans balans, men, du trippar så lätt. Du vågar ej synas och höras med hela ditt jag. Våga ta stora bumliga steg som låter. Öppna upp dina sinnen och släpp ut alla känslor som du har arkiverat i en hög. De ligger där och pyser. Så småningom blir det en brandhärd och lågorna kommer söka syret och växa till sig. Och då brister du.

Du kan ej hantera minus. Livet består av plus och minus, som ska balanseras. Men då måste du lära dig att det är helt ok att även släppa ut minus. Du måste. För att leva kring enbart plus blir till slut för laddat. Så skrubba bort resterna av klistret och det stela kring dina anletsdrag. Bli mjukare i skinnet. Använd alla sinnen och låt din kropp, din hud och ditt inre balansera plus och minus öppet. Det är bra för dig. Sluta håll inne det som är svårhanterligt och skört. Det är mer äkta, och av mer värde om du visar ditt rätta jag.

Man måste inte vara stark och positiv i varje sekund av ens liv. Släpp ut regnet, åskan och blixten. Släpp lös känslorna. Att visa negativitet är positivt - också. Att vara överpositiv och blunda för det negativa är inte bra för människan. Det kommer att brista så småningom. Din ryggsäck blir överfull, och då brister det. Du går in i väggen.

 

Bild: nätet

 
Fri vers av Valkyria-Fatale VIP
Läst 79 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-12-30 22:16Bookmark and Share


  Maria den fria VIP
Ödmjuk inför ord av vikt-som väger tungt

Vi rymmer ljus såväl som mörker
Det ena kan ej existera utan det andra.
Tillåta alla sina delar skapar balans

Tack!
2019-03-11

    ej medlem längre
Gillar att texten "lyfter" att det inte bara är okay utan för vissa även livsnödvändigt att "sjunka".

Känner igen mig i att behöva öva på att inte bete mig på ett speciellt sätt för att behaga alla man möter.
2019-01-12

  Otippat VIP
Denna känns igen
2019-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Valkyria-Fatale
Valkyria-Fatale VIP