Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Fotograf: Pilträd ©


Stillheten

Oktober har snart nått sitt slut
och lövens kraft har sakta runnit ut.
De lämnar nu trädets grenar
och landar på skogens mark och stenar.
Jag står här vid Ekens kraftiga kropp
och känner en energi som inger lugn och hopp.
Nu känner jag stillheten och blir så berörd och glad.
Jag fylls med kärlek och ljus
och kan under några sekunder
se genom mitt byggda hus.
Känner mig plötsligt tacksam
för alla kontraster som livet kan ge
och kan inte annat än le.
Stillheten finns där som stöttepelare
mot livets alla kontraster
och blir också ett stöd när vi får möta våra laster.
Jag känner en tyngd som lämnar mitt bröst
och jag kan nästan höra en inre röst:

”Jag är här... jag är alltid här....
oavsett vad som händer är jag alltid här.”

Dessa ord har jag hört många gånger förr
och de får en djupare mening varje gång.
De är som själens tröstande ord
i en välbekant och trygg visdoms sång.

 

Jaget vilar i stillheten som är ett med evigheten




Fri vers av Pilträd
Läst 347 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-12-30 22:52



Bookmark and Share


  juliaparkas17
Fint skrivet!
2019-01-12
  > Nästa text
< Föregående

Pilträd
Pilträd