Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kanske New Age

Det blev ändå till slut lag med förbud köpa
pinne och raket.
Bort med stjärnregn på himlahöjd
inga glada barn som färgkaskader ser
stora som små, lysa och glittra
festliga röda gula och blå.

En glädje det kanske till och med var
för alla som bara den lysande lilla låga
från tändstickan har.
Ni minns kanske hon, fattig flicka det var
såg på den ljudlösa glädjen, bakom
fönstret den var.
Hon värmde sig då med den farliga lågan
från tändstickor små.

Njut alla, njut för nu blev det slut med alla dyra
soluppgångs konkurrerande glädjesprut.

Tack säger hundar katter kaniner och även
mängder med okända rädda, djur
som darrat förskrämda i långa rader utan slut.

Vad blir nu kvar undantaget från förbud
undrar gamlingen, som hade hörselsinnet kvar.
Inga Förbud det blev
emot att spränga dundra och smälla med bomber
skott och kanske stinkande lustiga krevader.

Detta måste vi ha kvar, varje dag vi ser ofattbara ofarliga
fenomen. Ser Bakom tjocka rutan med fönster mot världen
Onåbart skall det alltid kanske förbli.
där man dundrar skjuter och smäller, stora men
avlägsna bomber.

Den farliga lågan brännande het tog man bort
ni kanske minns glittret som lyste även i fattigt öga
det förebådade säkert den väntande döden.

© Bosse 31 december 2018.




Fri vers (Prosapoesi) av Bossepoet från Österbotten
Läst 266 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-12-31 06:24



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Underbart att man förbjuder!
Jag hälsar detta med STOR tillfredsställelse!

Vad har new age med detta att göra?
Det är ett nätverk från Satan.
2018-12-31

    Sefarge VIP
Bomber o granater!
Skjut upp Rosor o
Akvileja som Bo
med poesins
Raketer istället?
;)

2018-12-31
  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten