Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Fotograf: Pilträd ©


Tillit

Tankarna snurrar runt och är så gälla.
Det känns som jag är fast i en egenskapt fälla.
Jag är fången i min egen bubbla
och kan inte annat än snubbla.
Jag kommer ingen vart
och allt känns så otroligt svart.

Kroppen känns skakig och kall,
det böljar och strålar av känslosvall.
Det bränner i mellangärdet
som om jag blivit stucken med det glödande svärdet.

Jag behöver komma ner från knoppen
och försöka landa i kroppen.
Föra tanken till min fötter
och låta energin dras ner i mina rötter.
Fylla kroppen med kraft från jorden
och be med de allra vänligaste orden.

Jag påminner mig om
att man i tuffa lägen får chans att öva,
även om känslorna inte går att döva.
Man får försöka att stå ut,
det värsta kommer att gå över tillslut.

Men det är i hettans stund,
då man knappt kan få en blund.
När det handlar om saker vi inte kan kontrollera,
men som samtidigt är svårt att tolerera,
som det är bra att be om tillit, hjälp och beskydd.
Lita på att saker blir på bästa sätt,
även om det inte blir på just mitt sätt.

Men det är så otroligt svårt,
särskilt när paniken och ångesten river
och hjärtat slår så hårt.
Jag får försöka ta en dag i taget
och inte låta oroliga tankar ta över
för de gör att jag tappar kontakten
med det stabila jaget.

Jorda mig ordentligt och låta processen ha sin gång,
även om det känns som den är ofattbar lång.
När min tid är kommen att agera,
kommer jag kanske veta vad jag ska göra mera.
Men nu är det bäst att ta det lugnt
även om allt känns otroligt tungt.




Fri vers av Pilträd
Läst 460 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-12-31 09:20



Bookmark and Share


  Leko
Med ord av kärlek
Du formar Ditt språk
tack kära
jag läser
för att lära
och tillit förstå. 6

2019-01-29

    ej medlem längre
Fint flyt och bra beskrivning på jobbiga tankar. Du tycks ha en lösning på spåren. Bara be och jorda dig i din målmedvetenhet.
2019-01-07

  Pilträd
Tack vad roligt att du gillade den. Jag tränar mig i att försöka uttrycka känslor och tankar med ord i skrift och jag tycker det är kul om det går att få till det med lite rim :)
2019-01-02

  Stisse
Lysande text med bra rytm och fina rim. En pärla har du skapat.
2019-01-01
  > Nästa text
< Föregående

Pilträd
Pilträd