Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sista chansen att slippa 2019


Wreckviem


Idag ska jag bita i livets träd
Dricka försiktigt av saven
Plocka de närmaste bladen
Känna med kniv under pulsen
Idag ska jag spilla min säd

Dold och jag kommer i tö
Mina gåtor upphängda i hallen
Bara ett minne i skallen
Fingrar som fingrar på nallen
Idag ska jag äntligen dö

Jag ändrar mig allting är glömt
Släpp in mig, ta in mig i hallen
Jag har bara snömodd i skallen
Vila en timme på magen, på nallen
Skriv en dikt om vad du drömt

Hon läser inte mer vad jag skriver
Jag känner ej smaken av saven
Och se, jag har vänt alla bladen
Minns ändå känslan av pulsen
Med självmordets lugnande iver

Jag offrade allt till mitt träd
Ett bål av övergödd säd
En tjälens kärleksbrev till tö
Om allt i mig som vågar dö
Ett manifest för en civilisation vi glömt
En cut up av alla verser jag drömt
En proggig psalm till allt hon skriver
Denna hivers retriver driver in och river i min iver

Skuggan gungar på sin ö
Tidens tand är halv och slö
Nymfer dansar här till Mø
Smillas lik förkunnar tö
Idag ska jag äntligen dö





Fri vers (Fri form) av Joakim P Udd
Läst 300 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-12-31 12:34



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Den här tycker jag mycket mycket om.
och speciellt;
"Idag ska jag bita i livets träd
Dricka försiktigt av saven
Plocka de närmaste bladen
Känna med kniv under pulsen
Idag ska jag spilla min säd"

En dikt i sig. Rå, vacker, under huden, sensuell.

2022-09-06

  cilax VIP
bra denna
2018-12-31
  > Nästa text
< Föregående

Joakim P Udd
Joakim P Udd