Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SONETTENS SÅNG

Kan flöjtens pipa från en Debussy
förmås att skingra dimman denna månad?
I moll går dagens dystra melodi,
på färgers glans och skiftningar utplånad.

Lars -Erik Larssons Gud, förklädd, belånad,
pianots klang à la Erik Satie
eller en stråkkvartett av Bach, nyss lånad,
kan inte lindra dagens dystopi.

Finns det musik för min melankoli?
Finns det ett tonspråk med en himmelsk trånad
i denna dimma och disharmoni?

Sonettens sång gör mig med ens förvånad
och ger med sin tonala terapi
en värld av ljus från gudavärldens blånad!




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 188 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-12-31 16:01



Bookmark and Share


  Syrran77
Sparas till kommande dagar av melankoli. Bokmärkes med tacksamhet.
2019-01-01
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP