Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det nya året är inte långt borta!

Mätt och belåten av mat och umgänge
drar jag mig tillbaka
för att tänka något lite på tid som farit...

minns då mor min -
mamma lilla
en gång kallade du mig
överraskningarnas kvinna
efter att jag genomlevt en pärs
som i sin tur gav dig nytt livsmod...

jag hade erövrat mig en ny plats
och en alldeles ny slags kraft
och ännu skulle jag kunna vässa vissa tankegångar
var mer precis
utan att mista lättja och flum
humor och inkonsekvens

överraskningens kvinna
kan mer
än att bara lägga ännu en årsring
till sitt liv
nya rytmer och nya goda vanor
väntar

andas
och lockar
och glittrar

det nya året
är här
- alldeles nära!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 285 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-12-31 23:09



Bookmark and Share


  Anya VIP
Jaa på nyår börjar man alltid fundera, på det som varit och det som ska komma. Du fångar det så bra här.
2019-01-02

  Marita Ohlquist VIP
Underbart självporträtt!
2019-01-02

  lodjuret/seglare VIP
Mera arbete väntar. Fler krafter läggs till eller ner. Utmaningar väntar om hörn, du ser dem genom dis samt törn. Hoppfulla som lovliga rader, om möjliga äventyr o eskapader.
2019-01-02

  lila fjäderblomman VIP
Ja vad härligt med din fina återblick, ditt sätt att möta det nya - ett nytt år i vardande
2019-01-01

    Elisabeth Nilsson VIP
En fin återblick, på tid som svunnit, och den nya som kommer.
2019-01-01

  ULJO
Ett nytt. Med nya förutsättningar
2019-01-01

  Kungskobran VIP
Vi ser fram emot mer av din fina poesi 2019
God fortsättning på dig
2019-01-01

    ej medlem längre
Fin. Nu är det här. Gott Nytt År.:-)
2019-01-01

  KattenKin VIP
Fin sista text på året, känns som den knyter ihop något personligt.

Gott nytt år!! Kram Cathrine
2018-12-31
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP