Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till dig .....bråkan! I gave it a try...


En visa om livet

 

du vaknar upp  en dag

har förlorat din själ dina skäl du är svag 

Därute lyser en sol

du tänker det kan vara en dag av mod

Så du reste dig upp och stod

stegen bar inte längre än halvvägs till månen

och hur många har ens kommit dit än

var snäll med dig själv 

vila du kan ta resten sedan (sen) 

 

Ett försök till en piano serenad,

en vandring till en kylskåps stad

 

Brödet är torrt och smöret slut

ingen  hjälper dig när känslorna står på lut

Inget räddar dig när det lyser akut

Du blev inte arg du blev inte besviken! 

du blev förkrossad av mörkret i termiken

 

Så säg mig nu du kloka fröken

Svara allt genom smärtan utan kröken

För vem är du om du inte tar dig igenom smällarna 

Det är ro som skall vänta dig i dagen och om kvällarna 

De kan skratta och klinga sina glas, vad gör det

döden kommer ändå vänta och slå allt kras

Du limmar  kanterna med själens guld till din hela vas

 

Så ta en druva eller fler, insup en hummer för sken

Låt en ljuvlig  dahl få vagga dig in

drömmen om dig som aldrig blev min 

en visa om livet i sin sanna skrud

vind och levnad som blir till melodi och ljud

 

Så Sjung in en västkust melodi

en räddar väst med sup utan skri

Låt oss skönja den vida vita våg 

kärlek för alla dem som såg

 

 




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Songbird VIP
Läst 299 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-01-03 00:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Songbird
Songbird VIP