Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nyår


På Tegelbacken


Det är nyårsnatt
också på Tegelbacken i Stockholm
i kvarteret Röda bodarne
där jag nu står
och väntar på röda bussen.
Klockan har slagit,
festen är slut,
snön som faller
lägger ett täcke över Envigs dunkla strid
men utestänger inte det faktum
att människor
kränkta i sin integritet och rånade på trygghet
nu ropar ut sin förtvivlan.
Själv står jag här
torrskodd
och räknar sekunderna
tills den minut då bussen ska gå
för att sätta spår i nya snön.




Fri vers (Prosapoesi) av majola VIP
Läst 328 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-01-01 12:49



Bookmark and Share


    snöö
En målande text som ger flera bilder att fundera över.
2019-01-12

  Larz Gustafsson VIP
Det var ju dit några gick för att skipa rätt, som Olle Adolphson sjöng.
2019-01-01
  > Nästa text
< Föregående

majola
majola VIP