Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till Nina


Vänskapens lov

Det finns två sorters engagemang mellan människor

Det ena är kärlek

Det andra är vänskap

Båda är viktiga för människan

Men jag vill höja en bägare för vänskapen

Kärlek har en tendens att gå i stå; 

särskilt efter att den första uppflammande lagt sig

och blivit grå vardag; lågan har lagt sig

och man har kanske hittat kärlekens stimulans

någon annanstans

Vänskapen däremot; är en kärlek som är något av syskonkärlek

En vänskap som inte söker sitt

Man vill bara sitt syskons bästa

och man känner det som att man har varandras gener

Man har en god vän som man kan tala med om allt,

och man får råd och vill ge råd för att vännen ska ha det gott

Vänskapen ser inga begränsningar i ålder, handikapp eller utseende

Den bara är !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Valter Örn VIP
Läst 176 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-01-01 13:09



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Bra diktat till vänskapens lov!
2019-01-01
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP