Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

GOA GUBBAR

Alla gubbarna i Skriften
har en egen roll,
den att spegla livets skiften,
både dur och moll.

Noak var en biblisk gubbe
som gjort mången glad.
Judas var en dyster snubbe
ibland samma blad.

Salomos och Davids sånger
tröstat tusental.
Hjärtan fyllts med sorg och ånger
inför Jesu kval.

Tomas´ tvivel var ju bristen
som han led utav
och Johannes var baptisten
där i dopets grav.

Moses verkade att vara
modig utan pjosk,
när en israelisk skara
räddades en påsk.

Gubbar kan i spegeln finna
Job, en stackars man.
Knappast har väl någon kvinna
klagat så som han!

Paulus, med drag i sulan,
var en trons turist.
Daniel i lejonkulan
räddades till sist.

Dagens gubbar kan nog lära
nå´t av Bibelns män.
Deras kärringar, de kära,
tvivla må - än se´n?





Bunden vers (Rim) av Ulf Carlsson VIP
Läst 131 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-01-01 14:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP