Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Månskäran och Venus



Smal månskära
Venus starkt en bit ifrån,
klockan ungefär åtta på morronen
och det är årets andra dag.

Träden står i rader
vägen är plogad. En halv meter hög sträng av snö.
Det tindrar av små fönster.

Dagern ljusnar.
Det händer inte mycket.
Någon enstaka bil passerar och försvinner.

Och du sover så djupt,
nästan som i töcken.
Läppen darrar till,
munnen öppnar sig
och ger ifrån sej ett läte.
Du vrider dej.
Klockan på väggen
har stannat.




Prosa av Lars Gullberg
Läst 205 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2019-01-02 09:50



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Något vibrerar under ytan i denna subtila stämningsbild. Fint.
2019-01-03

    ej medlem längre
En fin skildring av ett ögonblick i ett liv. Det finns spänning och nerv i dina ord och jag gillar det överraskande slutet
2019-01-02

  Nanna X
Mycket fint fångad närvaro.
2019-01-02

  Nanna X
Mycket fint fångad närvaro.
2019-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg