Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Björken utanför.





Det står en björk utanför.
blek med hängande grenar ner. Så sover den denna tid.
små svarta fåglar flyger i den av och an.
bakom är det himmel som tappert försöker ljusna.

Försöker klä sig för dagen. I sol och i blå kostym.
men jag tror att stjärnorna från natten hänger kvar som tårar över den.
som en filt av sorg som skymmer.

Den här tiden vi går med trötta blickar och passerar varandra
i våra egna tankar som är tunnlar en bra bit bort mot ljus.

Då redan kvällen står där som en objuden gäst
när vi försöker få dagen att gå.




Prosa av Lars Gullberg
Läst 222 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2019-01-02 10:04



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Vi känner oss alla som björkar stundtals. Det har du fått fram fint.
Varför kallar du din text för "prosa"? Den är ju fint strukturerad som en dikt!
2019-01-14

    ej medlem längre
Du är så bra på att skildra det som sker just nu och dina känslor inför det. Du får det vardagliga att te sig spännande. Det finns ett djupt vemod i texten som jag gillar väldigt mycket.
2019-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg