Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Smygtjuven

 

Jag!
Smög mig in i mina tankar
Sökte ord för en ny dikt av mig

Fann orden avlidna

Jag!
Smög mig in i mina drömmar
Sökte en ny dröm för min dikt

Fann drömmen halshuggen

Jag!
Smög mig in i min själ
Sökte efter obesvarade frågor

Fann själen våldtagen av en människa

Jag!
Smög mig in i hela jordens fängelses burar
Sökte friheten

Fann mig själv inlåst utan en rättegång

Jag!
Bestämde mig för aldrig mera smyga mig in någonstans
Än min ensamhet

Fann väggarna talar till mig

Jag!
Som valde smyga mig in någonstans
Sökte frid och fred

Fann att mitt blod har ett pris på sig

Jag!
Som hatar ingen än mig själv
Fann människans hat mot mig evig

Ej mer smygande!
Ej mer tjuvande
Ej mer smygtjuvar jag mig någonstans än min bur

 

 

 

 

 




Fri vers av Naji Yaaqoub VIP
Läst 122 gånger
Publicerad 2019-01-02 11:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Naji Yaaqoub VIP