Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dröm


Livets gåtor


Han hävdade att han hade svaren.
Blicken glödde då han vände sig mot mig. De glesa hårstråna låg i en krans runt hans huvud. Huden spände över kindbenen i det vita ansiktet. Allt liv var koncentrerat till ögonen.
" jag har en skrift i min låda som löser gåtorna. Jag ska visa dig den, kom!" sade han och skyndade fram emot mig.

Jag tänkte att han blivit galen

Men av någon anledning ville jag tro på honom.


Jag mindes alla gånger han lyssnat på min oro. Hur han outtröttligt försökt få mig att tro på att jag var värd att älska, att jag var förankrad i en kärlek utan att veta det.
Han gav mig hopp.

Om någon hade ett vettigt svar var de kanske han.
Han ville mig väl.
Han såg mig.

Han sträckte fram händerna mot mig och bad mig följa med.
Jag gick med honom genom en skum hall in till hans arbetsrum. Levande ljus var tända i fönstren. Rummet vilade i en drömlik, beslöjad atmosfär.

"Nu kliver vi in i sanningen" sa han.

Han drog ut den översta lådan i sitt skrivbord, tog fram en läderinbunden bok och öppnade den långsamt. Dammpartiklar dansade i det skumma ljuset.

Jag stod full av förväntan inför sanningarna jag trodde jag skulle få höra. Äntligen skulle insikten komma och ro i själen
Sanningarna skulle vara varma

Det var ett heligt ögonblick.


Sedan väcktes jag av mobilen .

precis innan allt skulle bli förklarat.







Fri vers av bittemi VIP
Läst 286 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2019-01-03 18:34



Bookmark and Share


  Minkki VIP
Ett spännande textbygge! Jag funderar lite på slutet, det kunde vara häftigare om Du väljer att skriva "Då (eller just då eller..hm..) väcktes jag av mobilen"; då kunde kanske sista strofen strykas, om det inte är så att den är en älskling?
2019-01-20

  ResenärGenomLivet VIP
Åh nej...jag ville också få veta...men drömmar kan man nog inte styra...och inte mobiler heller, om man inte stänger av dem...bra berättat...
2019-01-05

  Anya VIP
Du berättar så levande. Precis som jag tänker mig att diktarjaget blir besviken av uppvaknandet så blir jag också besviken. Jag ville också kliva in i sanningen.
2019-01-05

    Elisabeth Nilsson VIP
Spännande och välskrivet. Kanske du återvända till drömmen och få veta sanningarna?
2019-01-04

  Marita Ohlquist VIP
Makalöst bra skrivet om att vara nära sanningens minut...och sen "stannar klockan".
2019-01-04

    ej medlem längre
Jag gillar din förmåga att trollbinda läsaren. Det blir ett snöpligt slut men det var ju väntat för vem hade väl förväntat sig att få livets gåtor serverade sådär bara på ett fat? Men ändå, det byggs upp en spänning och ett intresse, och jag kan inte låta bli att undra vad du hade fått veta om inte mobilen ringt...
2019-01-03

  Respons VIP
Bra berättad historia och fascinerande dröm. Hoppas du får reda på svaret i nästa dröm.
2019-01-03

  Larz Gustafsson VIP
Det är inte för sent.
Bibeln visar vägen.
2019-01-03
  > Nästa text
< Föregående

bittemi
bittemi VIP