Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SJÄLVRANNSAKAN

Jag har nu levt i nästan trekvarts sekel.
Har jag förvaltat väl mitt givna pund?
Jag borde stanna upp en liten stund
innan det målas upp ett "Mene tekel",

som på Belsassars galna gästabud,
där han blev vägd men funnen alltför lätt.
Har också jag gjort mera fel än rätt?
Är vikten min den rätta inför Gud?

Jag lägger upp min själ på hushållsvågen
och kontrollerar där min andes vikt.
Måhända blir jag mindre glad i hågen,

när livet mitt blir vägt på längre sikt?
Belsassars stackars liv blev lätt och ungt.
Jag hoppas nu att mitt blir långt och tungt!




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 166 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-01-02 13:40



Bookmark and Share


    Tommy M
En mycket fin, väl sammanhållen sonett! Wow!
2019-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP