Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SAMSARA

Att födas är att börja dö en aning
har någon sagt i eftertankens dis.
Det låter som en stressande uppmaning
att skynda på att leva på nå´t vis.

Hinduen tänker på ett annat sätt
och ser ej livet som en snabb förödelse.
Han tror att allting är ett enda ett,
att död och liv går runt i ständig födelse.

Så ta det bara lugnt och lev ditt liv
som det är menat här i varats ström.
Det lönar inte långt med jättekliv,

för livet kanske bara är en dröm
och döden är ett sätt att somna om
i evighetens kretsloppshjul, liksom!




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 158 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-01-02 16:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP