Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I armén

Snart är det åter dags för allmän värnplikt igen. Det här är det som väntas.

Ett laddat vapen
en hylsa, en patron
höger om marsch
i remmen gevär
grön byxa, linnekavaj
kvittens ur förråd
pojkar blir till män
inget stort besvär

Uppställning på rad
visitering, blanka skor
honnör till överordnad
hjälmen av metall
banor med hinder
gropar och lervälling
springa och krypa
få fienden på fall

Bomber och granater
övningar i fält
ärtsoppa i plåtburk
förplägnad med stil
en löjtnant, en major
order till soldater
promenader i kängor
många, långa mil

Gröna tält i skosbrynet
eldvakt hela natten
granris i mössan
en övning med besked
bandvagnar och jeepar
rullar över fälten
en frisedel, en tanke
till dem som inte stred

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 362 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-06-07 06:22



Bookmark and Share


  M.Eta
Ett tag kändes det inte så nödvändigt med dessa militäriska övningar men nu känns det viktigare än någonsin. Framtiden känns oroande, är vårt Sverige det trygga land som vi har tagit för givet?
2019-06-10

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja beskedet
som ges
till ledet
stå beredd
och sen klara
sig utan att
hela tiden
bli ledd...
2019-06-07

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om militärtjänsten, de som är motståndare till vapen kan söka vapenfri tjänst!
Bra rimmat som vanligt, ditt signum.
2019-06-07

  Feliaxel VIP
Nyttigt för strulpellar
Kanske armén kan lära dom lite hyfs
2019-06-07

  Kungskobran VIP
Inget för mig
2019-06-07

  Lars Hedlin
Insikter!
2019-06-07

  Maria Sundelin VIP
Kloka ord
2019-06-07

  överlevaren VIP
Bra skildrad text om att ta värvning.
2019-06-07
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO