Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bitterhet

Det finns en skuggig sänka
mellan soptippen och den övergivna industrifastigheten
där den mjältsjuka jorden lutar kraftigt mot dyngpölen

Här kan besvikelser samlas
med hotfulla tankar och dolda aggressiva ögonkast
gamla oförrätter paras
med överdrivna fyllor och förlorade slagsmål

En malplacerad käftsmäll
döljer ett kraftigt slag under bältet
Vita och svarta lögner förenar sig med
klumpig spontanitet och bakfylleångest

Bäst trivs ändå bakom-ryggen-pratet
när det får bilda grogrund för dolda avsikter
och uppenbar avundsjuka

Närmast dypölen bildar hämndbegäret
en svartbrun sörja med det smutsiga förtalet
I det grumliga vattnet simmar förlorad stolthet
tilltufsad egoism och överdriven hybris

På nätterna kväker sångkören
av malplacerade spekulanter med girighetens slavar
ett gnisslande crescendo, en svekfull hyllning
till dem som reser sig ur dyngan
går vidare och som skymtar solen vid horisonten




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 221 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2019-01-03 11:17



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Välskrivet om bitterheten som föröder med flera intressanta metaforer , jag riktigt känner skvallret bakom ryggen på den som reser sig ur dyngan och går vidare.
2019-01-06

  Anya VIP
Snyggt med intressanta metaforer...tänker jag.
Vackert om det mörka. Jaa en eloge till de som lyckas resa sig ur dyngan.
2019-01-05

    Adonis
Snyggt
2019-01-04

    bittemi VIP
Aj så mycket smärtsam dynga i dina väl valda ord!
2019-01-03

    Elisabeth Nilsson VIP
Mycket bra bildspråk och innehåll, som väcker tankar. Att kunna resa sig ur dyngan är stort!
2019-01-03

  Stefan Albrektsson
Mycket snyggt hur du låter landskapet/platser bli känslorna, beteenden. Det är inte Dark side of the Moon, utan The Dark side of Man, den mörka sjukan sprungen ur fruktan, och allt rör sig ner mot en gemensam stinkande dyngpöl...
Slutstrofen (som är lång som en Immanuel Kant-mening) är lysande!! Ja, måtte fler resa sig ur dyngan och gå vidare!
2019-01-03

  kerstin skriver VIP
en dyster sång
2019-01-03

  kerstin skriver VIP
en dyster sång
2019-01-03
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP