Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Medvetandets vrakgodsbeströdda Ithaka

Olusten vaknar
kongruent med kroppen
i den norrbottniska januariepilogen

Vämjelsens tunna dis
omsluter huvud, bål, extremiteter
när jagets första person
singularis
slår genom morgonfysionomin
som en tsunami
bara för att strax finna sig
låst i egocentriciteten
som en nunatak i inlandsisen

Ett rödaktigt skimmer
skymmer
sanningssägande drömmar
nyss genomseglade

Självuppfattningen sviktar
i lätt ofas
med kroppens tunga fakta
när självets Odysseus sköljs upp
på medvetandets vrakgodsbeströdda
Ithaka

Väljer jag så krampaktig inaktivitet,
bortvänd passivitet,
drar nattens tunga vita täcke om mig
och håller tankarna stången,
skjuter den kroppsformade inneslutningen
likväl
missilaktigt
genom dagens liksidiga utbredning

Om jag tvärtom väljer aktivitetens
vitalt virala vakenhet
och den socialt påkallade
uppmärksamheten på närhetens virvlande
uppkomster,
från Sörmlands vajande, drivande dammsnurrereflektioner
till kvava, blytungt fatala grubbleriers Texastornados,
betyder det bara att jag vrider mig runt
som ett rollande jetplan
genom dagens ofrånkomliga
trajektoria

Valfriheten
är knappast mer än synbar

Hjärtats dova paddskutt
i bröstkorgens trånga
fängelsehåla
förmedlar blodbanetelegrafens
ominösa rapporter
från bestialiska bataljer
uti levandets utmarker

Mitt huvud på kudden
är också ett kranium
upphittat
av en arkeologiklass
på exkursion i den avlägsna framtidens
bildningstörst

Mina ögon betraktar takets artificiella
stjärnhimmel.
Katten betraktar mig uppmärksamt.




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 140 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-01-03 12:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP