Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TILL LIDARÄNDE

Hur många sånger har jag kunnat sjunga?
Med denna är det minst sjuhundrafemti.
En del är konstiga, en del med skämt i,
en del är lätta, andra mera tunga.

Ibland så konstrueras själva tanken
av rotandet i ordens tistelsnår.
Om versen ömmar som ett fistelsår,
får man försöka tåla den skavanken

och fortsätta sitt ordbruk med att skriva
och söka skapa evighet av tiden.
(Det finns en tjusning i att överdriva!)

Som Lidaränges Gunnar sa om liden:
"Den aldrig tycktes mig så fager förr.
För mig finns ingen väg från hemmet dörr!"




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 173 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-01-03 13:22



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Och som en annan sa om kärleken till hembygden:
"Lyser icke själva ljungen grönast på den torva där vi lekt som barn"

Fin sonett! Det var inte lite att ha en sådan samling sånger!
2019-01-03
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP