Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Box text från Finland regering tyvärr jag har tappad länken på engelska. Här text på svenska.


Solidaritet för Dr Camelia Smicala och hennes barn.

 

 

Helsingfors, Finland - I detta skandinaviska land med drygt 5 miljoner själar har regeringen ratificerat en ny lag som bekämpar kristendomen över barn. Dubbade Richard Dawkins Act efter den kända brittiska biologen och ateisten, förbudet förbudet barn under 13 år från religiös indoktrinering.

"Varje förälder vet att små barn inte har möjlighet att skilja mellan vad som är verkligt och inte riktigt", förklarade Kari Kinnard, barnsäkerhetsminister. "Det är i barnets och statens bästa intresse att han eller hon inte befinner sig i en situation där bronsålderns myter och fördomar accepteras som faktum."

Barn i alla åldrar firar flytten. Grupper av studenter har spontant brutit i att sjunga Steve Martins ateister. Har inga låtar. Cheekier-barnen följer Herr Martins melodi med klassiken från Monty Python Varje sperm är helig.

Många som är bekanta med Finlands socio-politiska verkningar pekar på den lutherska evangeliska kyrkans vägran att gifta sig med samma kön spar som samlingspunkten för att passera Richard Dawkins Act. Äktenskap med samma kön blev bara lagligt i Finland, vilket gör det till det sista skandinaviska landet för att erkänna att homosexuella är verkliga människor med känslor och sådant.

Finlands regering erkänner att vissa händelser som äktenskap och begravningar ofta hålls i kyrkorna och kan orsaka nöd bland föräldrarna som önskar att deras barn ska delta. Den nya lagen säger att föräldrar kan ta med sina barn till sådana tjänster så länge som barnen läses den officiella ansvarsfriskelsen av den officiella socialarbetaren innan de kommer in.

Unga barn, du bor i en värld där människor seriöst accepterar påståenden om att moral bygger på en bok där ormar pratar, ett åsnalprat och gudomlig kärlek definieras med hotet om evig straff. Kort sagt, ta inte detta på allvar.

 

 

För de allra unga kommer den sociala arbetaren att använda marionetter för att förklara hur många vuxna som har imaginära vänner.

 

Otroligt nog är den religiösa etableringen i Finland uppe i vapen. De pekar på den långa traditionen att fylla barnens huvuden med traditionella fördomar och lögner som förmodligen håller landets sociala tyg tillsammans.

"Om vi ??fortsätter på den här vägen kommer vi att bli ett gudlöst helvete som Sverige", säger biskop Hans Kotka.

Finlands regering vägrade att upphäva Richard Dawkins Act. Anonyma källor i regeringen anger att den lutherska evangeliska kyrkan kommer att göra bra om de kan övertyga de med kritiska tänkande färdigheter förknippade med kyrkans idéer.

 

 
Övriga genrer av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 63 gånger
Publicerad 2019-01-03 14:04Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Dawkins har fel.
Bibeln har rätt.
Jag känner till kristna familjer, svenskar, som flytt till Åland eftersom hemundervisning nu blivit förbjuden i Sverige.

Dagligen indoktrineras och hjärntvättas våra barn av ogudaktiga, ateistiska lärare till att tro på något så sinnesslött och befängt som att vi skulle härstamma från aporna.
Detta betraktar man som helt i sin ordning.
Barockt.
2019-01-03
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP