Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I Siriusskepnad skymd



I en redan sliten hjärna
som har svärtat vettets färg
kan en enda liten stjärna
växa till en jättedvärg,
så var det i teleskopen
när jag först beskådade
blånad bli till hålcyklopen
i fönster förebådade.

Svarta hål inför visionen
i en Siriusskepnad skymd
dansade på ögontronen
över Ursas öderymd,
och en eld att expandera
bröt där bruten synsynaps
kände världar kollidera
i en vintergapskollaps,
varvid vita Cassiopejor
föll till svart för Ursa Major.

För i skalvet honebjörnen
slet sig ur sitt ides frid
att slå sönder himlahörnen
i en overklighetsstrid,
och min blick blev fjärranbunden
och min själ paranoid
där det grumlade i runden
och var varning högre pep.
Men det var ifrån den stunden
som min sänkta syn begrep;
att en slocknad, sliten hjärna
ej kan se en liten stjärna
och jag stängde teleskopet
och jag grät för jättevåpet.




















Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 252 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-01-03 20:09



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Verkligen vemodsladdat! Fint flyt i dikten!
2019-01-04
  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP